Overslaan en naar de inhoud gaan

Tattoo-artiest zet gratis tattoo op klompen zorgpersoneel

Geplaatst opzondag 19 april 2020 - 9:00

Veel mensen zijn het erover eens; het schoeisel van zorgpersoneel is doorgaans lelijk. Toen Dennis Zeestraten door de coronamaatregelen zijn werk als tatoeëerder niet meer kon uitoefenen, greep hij deze kans aan om van de nood een deugd te maken.

Iedere zorgmedewerker kan zijn zorgklompen bij Dennis afleveren om deze gratis te laten 'tatoeëren'.

Spreuken op klompen
De in Geleen woonachtige tattoo-artiest bewerkt de klompen met speciale stiften. Daarbij mogen persoonlijke wensen op een briefje worden bijgeleverd. Zo zijn er verschillende bemoedigende spreuken te lezen op de klompen.

Tattoo Bob
Het idee komt oorspronkelijk van de Rotterdamse tattoo artist ‘Tattoo Bob’. Ere wie ere toekomt, vindt Dennis. Zijn vrouw Anouk speelt een sleutelrol in het initiatief, vertelt hij. Zij zag het idee op Facebook en stelde voor om zelf ook een initiatief te starten. Al snel liep het storm en Anouk vervult dan ook een coördinerende functie in de administratieve afhandeling binnen de klompenactie.

Video: L1

Moed
Dennis is hoofdkostwinner van het gezin met drie kinderen. Hoewel hem de uitkering voor ondernemers inmiddels is toegekend, baart de toekomst hem nog wel wat zorgen. Maar de reacties die hij krijgt van zorgverleners op zijn versierde klompen, doen hem zo goed dat hij er zelf ook de moed erin kan houden.

'Alles kump good, sjat'
Hij heeft zich zelfs voorgenomen om dit te blijven doen, zelfs als de crisis voorbij is. En het maakt dat hij kan relativeren; de verhalen van IC-medewerkers of zorgpersoneel op corona-afdelingen gaan hem niet in de koude kleren zitten. "Sommige spreuken blijven je bij, zoals iemand die een spreuk van haar moeder op haar klompen liet zetten: "Alles kump goot, sjat.’"

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen