Overslaan en naar de inhoud gaan

Tapasrestaurant Valkenburg ten onder door coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 16:50

Tapasrestaurant Fuerte Real in Valkenburg is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard.

Het faillissement is op eigen aanvraag van de eigenaar uitgesproken.

Schuld
Volgens curator Roel Janse heeft de eigenaar aangegeven dat de coronacrisis het restaurant uiteindelijk de kop heeft gekost. Het bedrijf, met uiteindelijk nog maar twee mensen in vaste dienst, heeft een schuld van 120.000 euro.

'Moeilijke tijd'
Het restaurant was aanvankelijk in Heerlen gevestigd, maar verhuisde in het voorjaar van 2019 naar Valkenburg. De eigenaar en zijn vrouw zijn aangedaan en zeggen het faillissement nog te moeten verwerken. Ze willen dan ook geen commentaar geven. "Het is gewoon een heel moeilijke tijd, voor heel veel ondernemers", aldus de eigenaar.

Coronacrisis
De horeca was tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020 al enige tijd dicht. Na een onverwacht goede zomer moesten alle zaken medio oktober opnieuw op slot. Veel horeca-ondernemers geven aan dat het water hen tot aan de lippen staat. Ze kondigden eind vorig jaar nog aan op 17 januari weer open te willen gaan, of dat nu wel of niet mocht van de overheid. Maar vorige week kwamen ze daar toch op terug.

Lees ook: Limburgse horecazaken houden deuren dicht: 'Ander inzicht'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen