Overslaan en naar de inhoud gaan

Tante Nelly (105) is jarig en nog kwiek van geest

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 17:06

Nelly Bongaerts-Daniëls uit Maasniel vierde zondagmiddag met de familie het feit dat ze 105 jaar is geworden.

In haar omgeving is 'Tante Nelly' een bekend figuur. Ze gaat op haar oude dag nog levendig en helder door het leven.

Zeppelins
Met ruim een eeuw op de teller, draagt ze natuurlijk heel wat historie met zich mee. In haar jonge jaren zag ze zeppelins overvliegen en de eerste auto’s voorbijkomen. Ze overleefde twee wereldoorlogen en ijvert nog steeds voor vrouwenemancipatie en het verenigingsleven in haar dorp.

‘Hersens trainen’
Geloof het of niet, maar Nelly woont geheel zelfstandig in haar eigen huis. Geboren in 1914, doet ze tot op de dag van vandaag zelf de boodschappen. Ze kookt, kaart en kijkt graag naar de televisiequiz ‘Twee voor Twaalf’ om, zoals ze zelf zegt, ‘haar hersens te trainen’.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen