Overslaan en naar de inhoud gaan

Tante Nelly (105) is jarig en nog kwiek van geest

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 17:06

Nelly Bongaerts-Daniëls uit Maasniel vierde zondagmiddag met de familie het feit dat ze 105 jaar is geworden.

In haar omgeving is 'Tante Nelly' een bekend figuur. Ze gaat op haar oude dag nog levendig en helder door het leven.

Zeppelins
Met ruim een eeuw op de teller, draagt ze natuurlijk heel wat historie met zich mee. In haar jonge jaren zag ze zeppelins overvliegen en de eerste auto’s voorbijkomen. Ze overleefde twee wereldoorlogen en ijvert nog steeds voor vrouwenemancipatie en het verenigingsleven in haar dorp.

‘Hersens trainen’
Geloof het of niet, maar Nelly woont geheel zelfstandig in haar eigen huis. Geboren in 1914, doet ze tot op de dag van vandaag zelf de boodschappen. Ze kookt, kaart en kijkt graag naar de televisiequiz ‘Twee voor Twaalf’ om, zoals ze zelf zegt, ‘haar hersens te trainen’.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen