Overslaan en naar de inhoud gaan

Tante Nelly (105) is jarig en nog kwiek van geest

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 17:06

Nelly Bongaerts-Daniëls uit Maasniel vierde zondagmiddag met de familie het feit dat ze 105 jaar is geworden.

In haar omgeving is 'Tante Nelly' een bekend figuur. Ze gaat op haar oude dag nog levendig en helder door het leven.

Zeppelins
Met ruim een eeuw op de teller, draagt ze natuurlijk heel wat historie met zich mee. In haar jonge jaren zag ze zeppelins overvliegen en de eerste auto’s voorbijkomen. Ze overleefde twee wereldoorlogen en ijvert nog steeds voor vrouwenemancipatie en het verenigingsleven in haar dorp.

‘Hersens trainen’
Geloof het of niet, maar Nelly woont geheel zelfstandig in haar eigen huis. Geboren in 1914, doet ze tot op de dag van vandaag zelf de boodschappen. Ze kookt, kaart en kijkt graag naar de televisiequiz ‘Twee voor Twaalf’ om, zoals ze zelf zegt, ‘haar hersens te trainen’.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen