Overslaan en naar de inhoud gaan

Tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer

Geplaatst opmaandag 31 augustus 2015 - 12:17

Uit de gescheurde tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer.

Het niveau van de vloeistof is zodanig gezakt, dat het onder de twee centimeter grote scheur in de tank is komen te staan.

Pompen
Het zoutzuur wordt nu door de brandweer rechtstreeks de tank van het metaalbedrijf Coatinc gepompt, waar het uiteindelijk ook terecht had moeten komen. Volgens de brandweer zijn er geen klachten uit de omgeving gekomen. Het treinverkeer tussen Cuijk en Nijmegen - stilgelegd vanwege het lekkende zoutzuur - is hervat.

Rotte eieren
Even na 08:30 uur werd de scheur ontdekt. De brandweer sloeg groot alarm. De omgeving van het metaalbedrijf werd afgezet en de ongeveer 30 medewerkers zijn geëvacueerd. Met een waterscherm sloeg de brandweer de wolk zoutzuur die uit de tank stroomde neer. Het zoutzuur kwam zo met het water op de grond terecht. Daardoor is waterstofsulfide in het riool terechtgekomen. Op sommige plekken hangt de geur van rotte eieren.

Ongedeerd
Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident. Drie mensen van het bedrijf waren aan het werk bij de tankwagen toen die lek sloeg, maar ook zij bleven ongedeerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tankwagen lekt zoutzuur in Mook
Hulpdiensten vonden geluidswagen bij gifwolk overbodig
Dode in auto op bodem Maas bij Mook
Plezierjacht gezonken in Maas: eigenaar gezocht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen