Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer

Geplaatst opmaandag 31 augustus 2015 - 12:17

Uit de gescheurde tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer.

Het niveau van de vloeistof is zodanig gezakt, dat het onder de twee centimeter grote scheur in de tank is komen te staan.

Pompen
Het zoutzuur wordt nu door de brandweer rechtstreeks de tank van het metaalbedrijf Coatinc gepompt, waar het uiteindelijk ook terecht had moeten komen. Volgens de brandweer zijn er geen klachten uit de omgeving gekomen. Het treinverkeer tussen Cuijk en Nijmegen - stilgelegd vanwege het lekkende zoutzuur - is hervat.

Rotte eieren
Even na 08:30 uur werd de scheur ontdekt. De brandweer sloeg groot alarm. De omgeving van het metaalbedrijf werd afgezet en de ongeveer 30 medewerkers zijn geëvacueerd. Met een waterscherm sloeg de brandweer de wolk zoutzuur die uit de tank stroomde neer. Het zoutzuur kwam zo met het water op de grond terecht. Daardoor is waterstofsulfide in het riool terechtgekomen. Op sommige plekken hangt de geur van rotte eieren.

Ongedeerd
Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident. Drie mensen van het bedrijf waren aan het werk bij de tankwagen toen die lek sloeg, maar ook zij bleven ongedeerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Gerelateerde berichten

Tankwagen lekt zoutzuur in Mook
Hulpdiensten vonden geluidswagen bij gifwolk overbodig
Dode in auto op bodem Maas bij Mook
Plezierjacht gezonken in Maas: eigenaar gezocht
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen