Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tankwagen lekt zoutzuur in Mook

Geplaatst opmaandag 31 augustus 2015 - 8:53

In Mook lekt zoutzuur uit een tankwagen die geparkeerd staat bij metaalbedrijf Coatinc aan de Bovensteweg.

Volgens de brandweer is de wagen geladen met zo'n 20 kuub zoutzuur.

Ongedeerd
Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident. Drie mensen van het bedrijf waren aan het werk bij de tankwagen toen die lek sloeg, maar ook zij bleven ongedeerd.

Wolk
Even na 08:30 uur werd de scheur ontdekt. De brandweer heeft groot alarm geslagen. De omgeving van het metaalbedrijf is afgezet, de ongeveer 30 medewerkers zijn geëvacueerd. Met een waterscherm probeert de brandweer de wolk zoutzuur die uit de tank stroomt te doen neerslaan. Het zoutzuur komt daardoor met het water op de grond terecht, wat dat voor gevolgen heeft voor de bodem is nog niet bekend.

Werkzaamheden
Hoe lang de werkzaamheden nog gaan duren, is nog niet duidelijk. "We hebben nog geen idee hoe lang het nog gaat duren. In elk geval nog heel lang", aldus een woordvoerder van de politie Limburg-Noord. In Venlo is een crisiscentrum ingericht.

Ramen en deuren gesloten
De wolk dreef in eerste instantie langzaam richting Rijksweg en spoorlijn. De brandweer raadt mensen in de buurt aan ramen en deuren gesloten te houden.

Verkeer
Nadat eerder al het treinverkeer tussen Cuijk en Nijmegen werd stilgelegd, is ook de N271 in beide richtingen over zo'n 10 kilometer afgesloten. De spoorlijn en de Rijksweg liggen niet ver van de plaats van het ongeluk.

De basisscholen (Adalbertschool en de Grote Lier) zijn wel gewoon bereikbaar.

Foto: De Gelderlander

Gevaar
Afhankelijk van de concentratie kan zoutzuur gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Huidcontact kan tot zware brandwonden leiden. In de metaalindustrie wordt zoutzuur onder meer gebruikt voor het schoonmaken of etsen van metalen.

Foto: Robert Janssen (L1)
Foto: Robert Janssen (L1)
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Gerelateerde berichten

Tankwagen in Mook lekt geen zoutzuur meer
Hulpdiensten vonden geluidswagen bij gifwolk overbodig
Dode in auto op bodem Maas bij Mook
Plezierjacht gezonken in Maas: eigenaar gezocht
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen