Overslaan en naar de inhoud gaan

Tankstations Duitse grens doen goede zaken: 'Benzine was op'

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 21:40

Het is druk bij de Limburgse tankstations in de grensregio met Duitsland. Ze plukken de vruchten van de coronamaatregelen in dat land. "Laatst was zelfs de benzine op."

Dat blijkt uit een rondgang van regionale omroep L1 bij diverse tankstations langs de Duitse grens. In Duitsland geldt sinds 6 april een meld-, test- en quarantaineplicht voor Nederlandse reizigers.

Lees ook: Coronamaatregelen: wanneer mag je naar de buurlanden?

Benzine op
“Het is echt abnormaal druk”, vertelt medewerker Bram Schmitz van een tankstation in Herkenbosch. Hij schat een toegenomen omzet van zo'n 30 tot 40 procent. “Laatst zat ik zelfs een halve dag zonder benzine, alles was leeg."

Zo'n 40 kilometer zuidelijker, in Landgraaf, gaan de zaken ook goed. Het is druk bij de pomp en mensen lopen vaak door naar de winkel. “Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Voor mij mag het altijd wel zo zijn", vertelt een medewerker van het tankstation.

Vissers Energy Group, een bedrijf dat tankstations heeft in Siebengewald en Tegelen, ziet ook een stijgende lijn in de afzet van brandstof bij de pomp.

Opleving te laat
Niet alle tankstations in de grensregio konden profiteren van de tijdelijke, gunstige omstandigheden. Voor het voormalige tankstation van Cox&Co in Roermond was het te laat. Op 1 april sloten ze de deuren. Ze twijfelden er al langer over. Het bleek al jaren onhaalbaar om te concurreren met de Duitse brandstofprijzen.

Koffie
Dat de zaak nog open was, hing bijna volledig af van de koffieverkoop aan Duitsers. "Daar zit in Duitsland een belasting op, dus komen ze het graag hier halen", vertelt Sanne Cox. Met name Duitse vrachtwagenchauffeurs en bezoekers van het Designer Outlet Roermond waren veel geziene klanten. Sinds de corona-uitbraak kwamen zij niet meer. "Dat is de druppel geweest", aldus Cox.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen