Overslaan en naar de inhoud gaan

Tankstation mag bij Retailpark Roermond

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:13

Vestiging van een tankstation met een wasstraat en stofzuigerplaatsen bij het Retailpark in Roermond is volgens de Raad van State toegestaan. Bezwaren werden ongegrond verklaard.

De eigenaar en exploitant van een nabijgelegen tankstation vonden dat de bouw van een nieuw tankstation door Rijmar bv op de Schaarbroekerweg niet zou mogen volgens het geldende bestemmingsplan en tekende bezwaar aan.

Bestemmingsplan
Daarvoor voerden zij onder meer aan dat er in de directe omgeving al voldoende benzinepompen zijn, het nieuwe tankstation niet aan een hoofdweg komt te liggen en dat bouw niet zou mogen vanwege regels in de Flora- en faunawet.

Stuk voor stuk punten die de Raad van State nu van tafel veegt.

Bouwvergunning
Daardoor is voor Rijmar bv nu de weg vrij om een bouwvergunning aan te vragen. "We zijn blij dat met alle aangevoerde argumenten korte metten is gemaakt", reageert advocaat Herm Lamers namen Rijmar. "We zullen nu de bouwvergunning aanvragen en als daar geen bezwaar tegen wordt gemaakt, zouden we begin 2015 met de bouw kunnen beginnen."

Bij de nieuwbouw op het Retailpark gaat het feitelijk om de verplaatsing van het tankstation dat enkele jaren geleden nog op de Spoorlaan-Noord in Roermond open was. Inmiddels is dat tankstation al twee jaar buiten bedrijf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Coffeeshops Roermond mogen niet verkassen
Vergunning voor Decathlon op Retailpark in Roermond
Yumble-opvolger Magic World of Lights stopt kaartverkoop
Schietpartij KFC Roermond Schaarbroekerweg (26 jan 2020)
Man (18) gewond bij schietpartij fastfoodrestaurant Roermond
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen