Overslaan en naar de inhoud gaan

Tankauto lekt zoutzuur op A73 na botsing

Geplaatst opwoensdag 14 januari 2015 - 12:52

Op de A73 ter hoogte van Linne lekt een tankauto zoutzuur na een botsing met een andere vrachtwagen. Daarbij komt rook vrij.

De politie waarschuwt mensen uit die rook te blijven. Automobilisten tot aan oprit Linne worden geëvacueerd. Dat waren er in totaal 35. Bestuurders die in de file staan, wordt geadviseerd om het ventilatiesysteem uit te zetten.

Ademhalingsproblemen
De 35 mensen zijn met een lijnbus van Veolia naar het politiebureau in Maasbracht vervoerd. Twee personen hebben last van ademhalingsproblemen.

Speciaal telefoonnummer
Voor mensen met vragen is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen. Op 0475-359999 kunnen inwoners terecht met vragen.

Bijtende stof
De hulpdiensten zijn inmiddels massaal uitgerukt. Onder andere tien brandweerwagens en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Het incident is opgeschaald naar GRIP 3, wat betekent dat er sprake is van een gemeentelijke ramp. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het om zoutzuur gaat.

Opruimen
Volgens een verslaggever van L1 zou inmiddels een lege tankwagen onderweg zijn om het gelekte zoutzuur op te pompen. De brandweer heeft de gelekte vloeistof bedekt met een schuimdeken.

Geen treinen
De A73 is in beide richtingen afgesloten. Ook rijden er geen treinen meer tussen Roermond en Sittard.

Lees ook:
- Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen
- Luchtalarm na ongeval met zoutzuurwagen
- Liveblog: volg het nieuws over het zoutzuur-ongeluk
- Foto's van ongeluk met zoutzuur-tankwagen

Beelden van de lekkende tankwagen met zoutzuur op de A73.
Video: Peter van de Rotten
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht
'Onderzoek naar ongelukken op A73'
Liveblog: volg het nieuws over het zoutzuur-ongeluk
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen