M4 Sherman tank Eijsden (3 sep 2019)

Sherman-tank van 30 ton naar Eijsden

Een 30 ton zware Sherman-tank siert vanaf dinsdagavond de straten van Eijsden.

Bijzondere vondst op kerkhof: deel van tank opgegraven

Bij het delven van een graf op de natuurbegraafplaats in Sint Odiliënberg zijn maandagmorgen resten van een tank ontdekt.

Recordaantal mensen komt Duitse legervoertuigen bekijken

Het evenement Militracks dat het Oorlogsmuseum in Overloon jaarlijks organiseert, heeft de afgelopen dagen meer dan 18.000 mensen getrokken. Een recordaantal, aldus een woordvoerder van het museum.

Grootste WOII-tank voor weekend in Oorlogsmuseum

Bij het oorlogsmuseum in Overloon is de grootste en zwaarste tank, die strijd geleverd heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog, vrijdagmiddag gearriveerd.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV