Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tanja Groen is vermoord en in al gedolven graf gelegd'

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 11:43

Tanja Groen is op de avond van haar verdwijning in 1993 mogelijk vermoord en begraven. Dat zegt Peter R. de Vries, adviseur van de familie.

De misdaadverslaggever gaat ervan uit dat Tanja na een feest in Maastricht op de terugweg naar huis is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag iemand anders begraven is. Dat zei hij op NPO Radio 1.

Lees ook: Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen

Lichaamsresten of moordwapen
De Vries vermoedt dat het onderzoek in het graf van een man op begraafplaats De Beente in Maastricht een paar uur gaat duren. "Het gebeurt forensisch, dus voorzichtig", zegt hij. Mogelijke lichaamsresten gaan naar het NFI voor onderzoek. "Maar het zou bijvoorbeeld kunnen dat er ook een moordwapen bij ligt: een mes of een slagwapen of wat dan ook. Maar ook kleding of een tasje van Tanja wil men natuurlijk graag terugvinden."

Lees ook: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

Video: L1

Vers graf
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt tegen L1 dat het "een vers graf was". "Er is hier een begrafenis geweest op 1 september 1993, dus het was een graf dat op het moment van de verdwijning van Tanja open lag." Tanja verdween een dag eerder op 31 augustus.

De locatie, het kerkhof in Heugem, ligt volgens de woordvoerder op een route die je van het centrum van Maastricht naar Gronsveld kunt fietsen. Tanja woonde destijds in Gronsveld. De zegsman spreekt van een serieuze tip. "Concreet genoeg om actie op te verrichten."

Spanning
"De familie en ik hebben pas afgelopen week gehoord dat er een tip was en dat men op basis van die tip hier graafwerkzaamheden zou doen", zegt De Vries, zelf aanwezig op de begraafplaats, tegen L1. "Het gaat op zich wel goed met de familie. Maar ze zitten natuurlijk enorm in spanning of er iets gevonden wordt en of er aan hun onzekerheid van de afgelopen 26 jaar een einde komt. Ze willen dolgraag weten wat er met hun dochter is gebeurd. De onzekerheid is slopend geweest de afgelopen jaren."

Dader
Pas ook dan kan er naar een dader worden gezocht. "De afgelopen 26 jaar hadden we geen spoor, dus wist je niet naar wie je moest zoeken. Nu kan je kijken: wie is er bekend op deze begraafplaats en wie heeft dat kunnen doen? Maar het gaat de familie er in de eerste plaats vooral om Tanja thuis te brengen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen