Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tanja Groen is vermoord en in al gedolven graf gelegd'

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 11:43

Tanja Groen is op de avond van haar verdwijning in 1993 mogelijk vermoord en begraven. Dat zegt Peter R. de Vries, adviseur van de familie.

De misdaadverslaggever gaat ervan uit dat Tanja na een feest in Maastricht op de terugweg naar huis is vermoord en door de dader in een vers gedolven graf is gelegd, waar de volgende dag iemand anders begraven is. Dat zei hij op NPO Radio 1.

Lees ook: Zoekactie op Maastrichts kerkhof naar vermiste Tanja Groen

Lichaamsresten of moordwapen
De Vries vermoedt dat het onderzoek in het graf van een man op begraafplaats De Beente in Maastricht een paar uur gaat duren. "Het gebeurt forensisch, dus voorzichtig", zegt hij. Mogelijke lichaamsresten gaan naar het NFI voor onderzoek. "Maar het zou bijvoorbeeld kunnen dat er ook een moordwapen bij ligt: een mes of een slagwapen of wat dan ook. Maar ook kleding of een tasje van Tanja wil men natuurlijk graag terugvinden."

Lees ook: Tanja Groen: al 26 jaar spoorloos

Video: L1

Vers graf
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt tegen L1 dat het "een vers graf was". "Er is hier een begrafenis geweest op 1 september 1993, dus het was een graf dat op het moment van de verdwijning van Tanja open lag." Tanja verdween een dag eerder op 31 augustus.

De locatie, het kerkhof in Heugem, ligt volgens de woordvoerder op een route die je van het centrum van Maastricht naar Gronsveld kunt fietsen. Tanja woonde destijds in Gronsveld. De zegsman spreekt van een serieuze tip. "Concreet genoeg om actie op te verrichten."

Spanning
"De familie en ik hebben pas afgelopen week gehoord dat er een tip was en dat men op basis van die tip hier graafwerkzaamheden zou doen", zegt De Vries, zelf aanwezig op de begraafplaats, tegen L1. "Het gaat op zich wel goed met de familie. Maar ze zitten natuurlijk enorm in spanning of er iets gevonden wordt en of er aan hun onzekerheid van de afgelopen 26 jaar een einde komt. Ze willen dolgraag weten wat er met hun dochter is gebeurd. De onzekerheid is slopend geweest de afgelopen jaren."

Dader
Pas ook dan kan er naar een dader worden gezocht. "De afgelopen 26 jaar hadden we geen spoor, dus wist je niet naar wie je moest zoeken. Nu kan je kijken: wie is er bekend op deze begraafplaats en wie heeft dat kunnen doen? Maar het gaat de familie er in de eerste plaats vooral om Tanja thuis te brengen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen