Overslaan en naar de inhoud gaan

Talud A74 wordt gerepareerd met groene smurrie

Geplaatst opmaandag 4 juli 2016 - 11:12

Het twee weken geleden weggespoelde talud van de A74 bij Tegelen wordt op dit moment besproeid met een vreemde groene smurrie.

Op deze manier zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het nu nog kale zand zo snel mogelijk weer is begroeid met een stevige deken van gras.

Zaad
De smurrie is een soort gelei, met daarin graszaad. De gelei zorgt ervoor dat de zaden voedingsstoffen krijgen en blijven plakken totdat ze wortel hebben geschoten in het talud.

Noodweer
Het talud aan de A74 spoelde twee weken geleden weg tijdens een van de hoosbuien die de afgelopen weken over Limburg trokken. De snelweg zelf was binnen een dag weer vrij, het herstel van de helling langs de weg duurde wat langer.

Lees ook: A74 bij Venlo afgesloten door modderstroom

Foto: M. Bussers (SK-Media)
Foto: M. Bussers (SK-Media)

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gat in talud A74 gerepareerd
A74 bij Venlo afgesloten door modderstroom
Video: bekijk de grondverschuiving bij de A74
A73 hele weekend op slot voor nieuw asfalt
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen