Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentvolle Welshman moet Roda JC overtuigen

Geplaatst opvrijdag 13 juli 2018 - 10:05

Roda JC heeft vrijdagochtend verschillende proefspelers mogen verwelkomen op de training. Onder hen aanvaller Brandon Lee Griffiths (20) uit Wales, die mag proberen trainer Robert Molenaar te overtuigen van zijn kunnen.

Daarnaast traint voormalig Tottenham Hotspur-verdediger Sébastien Bassong (32) nog altijd mee in Kerkrade.

Lees ook: 'Man van tien miljoen' wint oefenduel met Roda JC

Geen doorbraak
Griffiths leek lang op weg naar een plaats in het eerste elftal van Premier League-club Swansea City. Omdat een doorbraak uitbleef, week hij uit naar Duitsland. Daar viel een deal met VfL Bochum op het laatste moment in het water. Hij koos daarom voor een flinke stap terug en tekende voor TuS Ennepetal, een club op het vijfde niveau in Duitsland. Griffiths kan uit de voeten als spits én buitenspeler.

Bassong blijft
Ondertussen loopt Bassong, voor wie Tottenham Hotspur ooit bijna tien miljoen euro betaalde, nog altijd rond in Kerkrade. Hij blijft, voorlopig. "We willen hem iets langer aan het werk zien. Dat heeft ook met zijn fitheid te maken, want hij heeft al een jaar geen wedstrijd meer gespeeld", vertelt Roda-directeur Harm van Veldhoven. "We wisten dat hij niet fit was, dus daar moeten we doorheen kijken. Hij moet ons overtuigen dat hij met zijn ervaring iets kan toevoegen op de lange termijn."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV