Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentvolle sopraan verkiest zorg boven conservatorium

Geplaatst opzaterdag 9 januari 2021 - 19:57

Kiezen voor verpleegkunde terwijl je een groot muzikaal talent hebt. Sopraan Floor Bosman uit de Kerkraadse wijk Chevremont doet het.

Vanwege de coronapandemie laat ze het conservatorium links liggen en kiest ze voor een opleiding tot verpleegkundige.

Hard nodig
Vele jonge vrouwen zouden graag het talent van Floor Bosman hebben. En dan via het conservatorium naar een mooie muzikale carrière toewerken. Maar de zangeres uit Chevremont kiest een andere weg. Ze koos voor een opleiding tot verpleegkundige, mede ingegeven door de huidige coronatijd. "Ik heb eigenlijk altijd al verpleegkundige willen worden. Daarbij speelt mee dat ze nu ook heel hard nodig zijn"

Bijbaantje
Als bijbaantje bezoekt ze elke week Noortje Winthagen thuis in Heerlen. Het meisje met het syndroom van Down vindt het bezoek altijd gezellig. "We doen elke week iets leuks. Bijvoorbeeld brownies maken.: Ze weet dat Floor heel goed kan zingen. "Maar ik kan ook zingen hoor!"

Zangles
Hoewel ze het conservatorium niet volgt, heeft de sopraan haar zangaspiraties niet in de ijskast gezet. "Ik heb elke week zangles van een docent die ook docent is op het conservatorium, dus op die manier kan het ook." Bosman zegt het leuker te vinden om te zingen omdat het leuk is, dan omdat het moet van school. "En daarbij kan ik ondanks mijn opleiding evengoed optredens geven. Maar die doe ik dan omdat ik ze leuk vind."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen