Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Talentvolle dansgroep Oxygen klaar voor dansfinales

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 16:42

Dansgroep Oxygen staat zaterdag in de finale van het SBS6-programma Dance as One, maar timmert ook in het buitenland hard aan de weg.

Drie dagen later staan ze namelijk in de finale van La France A Un Incroyable Talent, de Franse versie van Holland's Got Talent. "In Frankrijk worden we met open armen ontvangen." De act uit Maastricht is in Nederland en Frankrijk één van de drie finalisten van het programma.

Grenzen verleggen
De ambities van Oxygen reiken tot in de hemel. Nederland is daarom al snel te klein bevonden. "We vroegen ons af hoe we groter konden worden. Om het zo effectief mogelijk aan te pakken hebben we besloten om Nederland én het buitenland tegelijk aan te pakken. Tot nu toe pakt het goed uit", zegt Oxygen’s artistiek brein Jennifer Romen tegen L1.

Franse talentenjacht
Om zichzelf als dancecrew te meten met de internationale top heeft de dansgroep zich aangemeld bij de Franse versie van Holland’s Got Talent. "Er doen verschillende artiesten mee en de deelnemers komen niet alleen uit Frankrijk. Daarmee is het podium gelijk ook wat groter dan in Nederland”, zegt crewmember Stella Donners.

Diepe zuiden
In tegenstelling tot de meeste dancecrews komt Oxygen uit het diepe zuiden. En dat is volgens Romen vaak een nadeel. "We zitten als dancecrew toch een beetje verstopt in het diepe zuiden. Als mensen met ons mee willen trainen dan klagen ze vaak dat het zo ver rijden is." Deelname aan talentenjachten op televisie is een doordachte keuze van de dansgroep. "We willen de theaters in en op tour als groep. Qua niveau en performance horen we tot de top van Nederland, maar omdat onze basis ver weg van de Randstad is, worden we minder snel gevraagd voor opdrachten."

Investeren
Als Oxygen Dance as One wint, winnen ze daarmee 50.000 euro. "Dat zou goed uitkomen", zegt Donners. "Want dit kost allemaal veel geld. Als we met tien man meedoen aan zo'n programma zit je al snel aan een paar duizend euro. We investeren dat met plezier, maar als je nog op school zit, is het wel moeilijk."

Lees ook: Maastrichtse act viral na 'golden buzzer' Franse Got Talent

Titels
De danscrew met onder andere leden uit Maastricht, Sittard en Geleen heeft al veel titels op haar naam staan. "We bestaan drie jaar en waren binnen twee jaar tijd Nederlands, Europees en Wereldkampioen hiphop. Daaruit blijkt dat we toch een niveau hebben dat we met de rest van de wereld willen delen", zei choreografe Jen

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen