Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Talentvolle dansgroep Oxygen klaar voor dansfinales

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 16:42

Dansgroep Oxygen staat zaterdag in de finale van het SBS6-programma Dance as One, maar timmert ook in het buitenland hard aan de weg.

Drie dagen later staan ze namelijk in de finale van La France A Un Incroyable Talent, de Franse versie van Holland's Got Talent. "In Frankrijk worden we met open armen ontvangen." De act uit Maastricht is in Nederland en Frankrijk één van de drie finalisten van het programma.

Grenzen verleggen
De ambities van Oxygen reiken tot in de hemel. Nederland is daarom al snel te klein bevonden. "We vroegen ons af hoe we groter konden worden. Om het zo effectief mogelijk aan te pakken hebben we besloten om Nederland én het buitenland tegelijk aan te pakken. Tot nu toe pakt het goed uit", zegt Oxygen’s artistiek brein Jennifer Romen tegen L1.

Franse talentenjacht
Om zichzelf als dancecrew te meten met de internationale top heeft de dansgroep zich aangemeld bij de Franse versie van Holland’s Got Talent. "Er doen verschillende artiesten mee en de deelnemers komen niet alleen uit Frankrijk. Daarmee is het podium gelijk ook wat groter dan in Nederland”, zegt crewmember Stella Donners.

Diepe zuiden
In tegenstelling tot de meeste dancecrews komt Oxygen uit het diepe zuiden. En dat is volgens Romen vaak een nadeel. "We zitten als dancecrew toch een beetje verstopt in het diepe zuiden. Als mensen met ons mee willen trainen dan klagen ze vaak dat het zo ver rijden is." Deelname aan talentenjachten op televisie is een doordachte keuze van de dansgroep. "We willen de theaters in en op tour als groep. Qua niveau en performance horen we tot de top van Nederland, maar omdat onze basis ver weg van de Randstad is, worden we minder snel gevraagd voor opdrachten."

Investeren
Als Oxygen Dance as One wint, winnen ze daarmee 50.000 euro. "Dat zou goed uitkomen", zegt Donners. "Want dit kost allemaal veel geld. Als we met tien man meedoen aan zo'n programma zit je al snel aan een paar duizend euro. We investeren dat met plezier, maar als je nog op school zit, is het wel moeilijk."

Lees ook: Maastrichtse act viral na 'golden buzzer' Franse Got Talent

Titels
De danscrew met onder andere leden uit Maastricht, Sittard en Geleen heeft al veel titels op haar naam staan. "We bestaan drie jaar en waren binnen twee jaar tijd Nederlands, Europees en Wereldkampioen hiphop. Daaruit blijkt dat we toch een niveau hebben dat we met de rest van de wereld willen delen", zei choreografe Jen

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen