Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentvolle BMX-rijder tijdelijk in levensgevaar na val

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 14:16

BMX-rijder Bo Piepers (15) uit Kessel is tijdens een training in Spanje hard ten val gekomen. Hij brak daarbij zijn neus, kaak en oogkassen. Zijn gezicht lag open en verloor hij veel bloed. In zijn mond zijn 30 hechtingen aangebracht.

Volgens zijn vader was hij even in levensgevaar, maar nu is zijn situatie stabiel. Piepers ligt in het ziekenhuis in Alicante. Vanwege zijn verwondingen mag hij nu nog niet naar huis vliegen. Hij mikt op het einde van de week.

Harde val
Piepers was met zijn Amerikaanse team op trainingskamp in Alicante. Hij fietste als junior met de elite mee.Volgens zijn vader kon hij zich prima met zijn oudere trainingspartners meten. "Hij was regelmatig zelfs sneller, totdat hij afgelopen woensdag vreselijk hard viel. Hoe dat precies gebeurde, is onduidelijk."

Seizoen in de soep
Bo's vader zegt verder dat dit seizoen alleen nog in het teken kan staan van herstel. En dat terwijl hij zich wilde kwalificeren voor het EK en WK. "Bo kwam net terug na een maandenlange schouderblessure, ongelukkig opgelopen buiten het fietscrossen. Hij was echt goed bezig en dit is dan ook een flinke tegenvaller."

Piepers werd drie jaar geleden Nederlands kampioen BMX bij de junioren. Ook op Europees en wereldniveau timmerde hij hard aan de weg. Hij sprak in 2017 uit zich te willen richten op de olympische spelen volgend jaar. Maar de spelen lijken nu een onhaalbare zaak.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen