Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent Schiffeleers klimt naar zilver op NK

Geplaatst opzondag 17 oktober 2021 - 20:18

De 17-jarige Amber Schiffeleers heeft in haar thuishal in Sittard het zilver gewonnen tijdens het NK Lead.

Regerend kampioen Lynn van der Meer uit Roosendaal pakte voor de vierde keer op rij de Nederlandse titel.

Isolatie
Schiffeleers komt uit Sittard en kent de klimhal IVY Climbing op haar duimpje. Toch was ook voor haar de route onbekend. De deelnemers worden voorafgaand in isolatie gezet zodat ze het uitgezette parcours niet kunnen zien. Pas kort voor de wedstrijd mogen ze het traject zes minuten lang in zich opnemen.

Richel
Bijna alle deelnemers sneuvelden op een horizontale richel die als overgang dient tussen de twee wanden. Alleen meervoudig Nederlands kampioen Van der Meer wist de gehele route naar boven af te maken. Schiffeleers, klimster van Jong Oranje, kon net zoals de rest van het deelnemersveld haar grip niet houden bij dit bewuste punt, maar omdat ze de snelste tijd had kreeg ze het zilver omgehangen.

Teleurgesteld
De Sittardse was teleurgesteld over haar eigen prestatie. "Ik was niet verzuurd in mijn armen dus ik had nog wel even door kunnen gaan. Dan is het ontzettend jammer dat je misgrijpt. Ik ben teleurgesteld in de manier waarop ik hier zilver pak." Het toont de ambities van de jongeling die wordt getraind door oud-klimster Rachel Nilwik uit Heerlen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen