Overslaan en naar de inhoud gaan

Tafeltennissters Heerlen Nederlands kampioen

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 16:05

De tafeltennissters van TTV Lybrae Heerlen zijn in Hilversum kampioen van Nederland geworden.

Het team versloeg in een zinderende finale Dozy Den Helder met 3-1 en neemt daarmee voor het eerst sinds 2012 de kampioensbeker mee naar Limburg.

Onderuit
Elena Timina moest het in de eerste partij opnemen tegen Ana Gogorita. De Heerlense had in de competitie alle wedstrijden gewonnen, maar ging in de finale met 3-2 onderuit tegen Gogorita.

Evenwicht
In de tweede wedstrijd trok Tatiana Garnova de stand weer in evenwicht door Yun Zhang met 3-1 te verslaan. Daarna bracht Rachel Gerarts haar club op voorsprong door met 3-0 van Yoeke Gunsing te winnen.

Winst
Garnova moest het daarna opnemen tegen Ana Gogorita. De kopvrouw van Den Helder kwam met 2-0 voor, waarna Garnova de volgende game met 13-11 won en met winst in de vierde game een vijfde game afdwong. Die werd door Garnova met 9-7 gewonnen, waarmee de landstitel na zes jaar van Den Helder werd overgenomen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen