Overslaan en naar de inhoud gaan

Tafeltennissters Heerlen Nederlands kampioen

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 16:05

De tafeltennissters van TTV Lybrae Heerlen zijn in Hilversum kampioen van Nederland geworden.

Het team versloeg in een zinderende finale Dozy Den Helder met 3-1 en neemt daarmee voor het eerst sinds 2012 de kampioensbeker mee naar Limburg.

Onderuit
Elena Timina moest het in de eerste partij opnemen tegen Ana Gogorita. De Heerlense had in de competitie alle wedstrijden gewonnen, maar ging in de finale met 3-2 onderuit tegen Gogorita.

Evenwicht
In de tweede wedstrijd trok Tatiana Garnova de stand weer in evenwicht door Yun Zhang met 3-1 te verslaan. Daarna bracht Rachel Gerarts haar club op voorsprong door met 3-0 van Yoeke Gunsing te winnen.

Winst
Garnova moest het daarna opnemen tegen Ana Gogorita. De kopvrouw van Den Helder kwam met 2-0 voor, waarna Garnova de volgende game met 13-11 won en met winst in de vierde game een vijfde game afdwong. Die werd door Garnova met 9-7 gewonnen, waarmee de landstitel na zes jaar van Den Helder werd overgenomen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen