Overslaan en naar de inhoud gaan

Tafeltennissers Westa keren terug in eredivisie

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 19:14

De tafeltennissers van Veerhuis Wessem/Westa spelen komend najaar in de eredivisie. De Nederlandse tafeltennisbond NTTB heeft dat de Wessemse vereniging laten weten.

Westa promoveert op basis van het recente kampioenschap in het najaar 2019.

Gedupeerd
De zestienjarige Wessemse talenten Kas van Oost, Barry Berben, Jelle Moris en Lets international Arturs Reinholds waren hard op weg naar promotie naar de eredivisie toen de NTTB besloot als gevolg van de coronacrisis de voorjaarscompetitie stil te leggen en in het najaar opnieuw te beginnen. Het viertal van Westa, dat met vier punten voorsprong aan aan de leiding ging, zou daardoor gedupeerd worden en een jaar langer in de eerste divisie moeten spelen.

Opgelucht
Vrijdagmiddag liet het hoofdbestuur van de NTTB Westa weten dat het team terug mag keren naar de eredivisie. Coach Rob van Lier is opgelucht: "Natuurlijk hadden we liever doorgespeeld en waren we zelf kampioen geworden. Deze vreemde periode maakt dat helaas niet mogelijk. De gezondheid van iedereen staat nu voorop. Toch ben ik ongelofelijk blij met dit besluit. We hebben het afgelopen jaar een geweldige en bijna foutloze reeks neergezet."

Geremd in de ontwikkeling
"De jonge mannen hebben laten zien het niveau aan te kunnen", zegt de coach. "Een extra jaar in de eerste divisie had de jongens geremd in de ontwikkeling. Westa is terug op de plek waar het hoort én de komende jaren willen we ons laten zien in de eredivisie."

Halve competitie
In de najaarscompetitie 2020 zal in de eredivisie een competitie van een halfjaar worden gespeeld. De heren-eredivisie bestaat in de nieuwe opzet uit tien teams, zijnde de acht eredivisieteams van het seizoen 2019/2020 aangevuld met de beide kampioenen van de eerste divisie van de najaarscompetitie 2019. Deze tien teams spelen in de periode augustus – november een halve competitie. De vier hoogst geëindigde teams spelen play-offs in strijd om de landstitel.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen