ANP-422642923

Sam Bennett wint koninklijke sprint, Pogacar pakt eindzege

Sam Bennett heeft de 21ste en laatste etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Deceuninck-Quick Step was de sterkste in de koninklijke sprint op de Champs-Élysées in Parijs.

Bart Voskamp Tour de France Tour de L1mbourg
Voskamp: 'Voor Jumbo-Visma jammer, voor de sport goed'

Oud-wielrenners Bart Voskamp en Gert Jakobs vinden het sportief gezien goed dat Tadej Pogacar de Tour de France heeft gewonnen. "Het klopte tot achter de komma bij Jumbo-Visma, maar het mentale gedeelte telt ook mee", aldus Voskamp.

ANP-422935596
Pogacar wint en pakt geel in tijdrit, Dumoulin tweede

Tadej Pogacar heeft de individuele tijdrit gewonnen in de Tour de France. De 21-jarige Sloveen gaat ook de eindoverwinning pakken. De renner van UAE-Team Emirates was veruit de sterkste in de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles voor Tom Dumoulin.

ANP-422815857
Ángel López wint Koninginnenrit in Tour, Roglic pakt tijd

Miguel Ángel López heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Astana klom door zijn zege naar de derde plaats in het klassement. Primoz Roglic reed weg bij Tadej Pogacar en verstevigde zijn leidende positie.

422686121
Pogacar wint Touretappe, Dumoulin in top tien klassement

Tadej Pogacar heeft de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Sloveen van UAE Team Emirates klopte zijn landgenoot Primoz Roglic in de sprint op de Grand Colombier.

Tour de France
Martinez wint Touretappe, Roglic en Pogacar winnen tijd

De dertiende etappe van de Tour de France is gewonnen door Daniel Martínez. De renner van EF Education First was de snelste uit de kopgroep van de dag. De klassementsmannen voerden oorlog met elkaar. Primoz Roglic en Tadej Pogacar waren daarbij de grote winnaars.

Primoz Roglic Tour de France Tour de L1mbourg
Slovenië boven in de Tour, Dumoulin verliest weer tijd

De Sloveen Tadej Pogacar heeft de negende etappe van de Tour de France gewonnen. Zijn landgenoot Primoz Roglic is de nieuwe leider. Tom Dumoulin offerde zich op voor Roglic en verloor weer tijd in het algemeen klassement.

Tom Dumoulin Tour de France
Peters wint eerste Pyreneeënrit, Dumoulin verliest veel tijd

De Fransman Nans Peters heeft de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. Tom Dumoulin verloor veel tijd en zag zijn kansen op de eindwinst ernstig slinken.

422324553
Van Aert wint waaieretappe in Tour, Dumoulin naar plek vijf

Wout van Aert heeft een spectaculaire etappe in de Tour de France gewonnen. Door waaiers hebben een aantal klassementsmannen tijd verloren.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane