Overslaan en naar de inhoud gaan

Tachtigjarige samenwerking bekroond met eigen speciaalbier

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 17:18

Café Keulen in Munstergeleen en de Gulpener brouwerij werken dit jaar tachtig jaar samen. Om dat te vieren wordt een speciaalbier geproduceerd dat genoemd wordt naar de familie die het café al langer dan een eeuw uitbaat.

In het 105 jaar oude bruine café aan de Peterstraat zal deze zomer de 'Keulse Blonje' aan de bierkaart worden toegevoegd.

'Prachtige bekroning'
In 1939 sloot de grootvader van de huidige eigenaar Paul Kubben (57) een overeenkomst met de brouwerij die na tachtig jaar nog steeds leverancier is. Kubben tapte zijn eerste pilsje toen hij veertien was. In 1990 nam hij op 28-jarige leeftijd het stokje over van zijn moeder Mia Keulen. Hij noemt het eigen biertje "een prachtige bekroning."

Oudste samenwerking
Brouwerij-directeur Jan-Paul Rutten durft zijn handen er niet voor in het vuur te steken dat het de oudste samenwerking is die Gulpener heeft. "Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben wel overtuigd dat deze samenwerking in onze top vijf zit."

Commercieel niet interessant
Vertegenwoordiger van de brouwerij Tom Bosman ging met de Munstergeleense kastelein in conclaaf om een mooie manier te vinden om de mijlpaal te vieren. Omdat het bier exclusief voor het Munstergeleense café wordt gebrouwen is het commercieel niet interessant voor de producent. Maar dat maakt de organisatie helemaal niets uit. "We hebben hier te maken met een hele bijzondere situatie. Dan doe je dat maar al te graag voor een klant als deze. Of dat nou geld oplevert of niet, we blijven het speciaalbier produceren zolang de kastelein het wil blijven afnemen", zegt Bosman.

Volgens Rutten duurt het nog even voordat het bier te koop is. "We zoeken nog een geschikt moment voor een passende introductie." Naar verwachting zal de 'Keulse Blonje' eind juli verkrijgbaar zijn in Munstergeleen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen