Overslaan en naar de inhoud gaan

Tachtigjarige samenwerking bekroond met eigen speciaalbier

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 17:18

Café Keulen in Munstergeleen en de Gulpener brouwerij werken dit jaar tachtig jaar samen. Om dat te vieren wordt een speciaalbier geproduceerd dat genoemd wordt naar de familie die het café al langer dan een eeuw uitbaat.

In het 105 jaar oude bruine café aan de Peterstraat zal deze zomer de 'Keulse Blonje' aan de bierkaart worden toegevoegd.

'Prachtige bekroning'
In 1939 sloot de grootvader van de huidige eigenaar Paul Kubben (57) een overeenkomst met de brouwerij die na tachtig jaar nog steeds leverancier is. Kubben tapte zijn eerste pilsje toen hij veertien was. In 1990 nam hij op 28-jarige leeftijd het stokje over van zijn moeder Mia Keulen. Hij noemt het eigen biertje "een prachtige bekroning."

Oudste samenwerking
Brouwerij-directeur Jan-Paul Rutten durft zijn handen er niet voor in het vuur te steken dat het de oudste samenwerking is die Gulpener heeft. "Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben wel overtuigd dat deze samenwerking in onze top vijf zit."

Commercieel niet interessant
Vertegenwoordiger van de brouwerij Tom Bosman ging met de Munstergeleense kastelein in conclaaf om een mooie manier te vinden om de mijlpaal te vieren. Omdat het bier exclusief voor het Munstergeleense café wordt gebrouwen is het commercieel niet interessant voor de producent. Maar dat maakt de organisatie helemaal niets uit. "We hebben hier te maken met een hele bijzondere situatie. Dan doe je dat maar al te graag voor een klant als deze. Of dat nou geld oplevert of niet, we blijven het speciaalbier produceren zolang de kastelein het wil blijven afnemen", zegt Bosman.

Volgens Rutten duurt het nog even voordat het bier te koop is. "We zoeken nog een geschikt moment voor een passende introductie." Naar verwachting zal de 'Keulse Blonje' eind juli verkrijgbaar zijn in Munstergeleen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen