Overslaan en naar de inhoud gaan

Tachtig miljoen euro moet Noord-Limburg gezond maken

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 14:33

Provincie Limburg, de Noord-Limburgse gemeenten en partners trekken tachtig miljoen euro uit voor de regio.

De partijen willen dat Noord-Limburg met dat geld de gezondste regio van Nederland wordt.

Verschillende sectoren
De regiodeal werd dinsdag in Well gepresenteerd en ondertekend. Het geld komt vrij voor innovatie, vitale gemeenschappen, vrijetijdsbesteding, landelijk gebied, mobiliteit en duurzaamheid.

Partners
De provincie en gemeenten worden gesteund door partners van de Brightlands Campus Greenport Venlo en partners van de stichting Gezondste Regio 2025. Ook de vijf onderwijsinstellingen Citaverde College, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, Hogere Agrarische School Venlo en Maastricht University sluiten zich aan bij de deal. De Veiligheidsregio Noord-Limburg en partners van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Limburg doen ook mee.

Begin 2020 wordt duidelijk of de aanvraag bij het Rijk gehonoreerd zal worden. Het Rijk stelt in totaal 180 miljoen euro beschikbaar voor dit soort regiodeals.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen