Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tachtig amateurspelers doen mee aan opening Cultura Nova

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 18:49

Er doen dit jaar tachtig amateurspelers mee aan de opening van het culture festival Cultura Nova in Heerlen.

Het festival wordt vrijdag 26 augustus geopend door het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus. De voorstelling wordt samen met Cultura Nova geproduceerd. L1 zendt de opening die avond vanaf 21:30 uur live uit op tv.

Griekse mythe
De openluchtvoorstelling is op en rond het Burgemeester van
Grunsvenplein bij het theater in Heerlen. La Fura dels Baus gaat speciaal voor Cultura Nova de voorstelling 'Aphrodite en het oordeel van Paris' herzien. Het stuk gaat over een Griekse mythe die handelt over macht, hebzucht, jaloezie en verleiding.

Dansers
S
amen met de artistieke en technische ploeg van La Fura dels Baus spelen ruim tachtig amateurspelers uit Parkstad en de rest van Limburg mee. Hiervoor is de organisatie onder meer op zoek naar dansers. Binnenkort wordt het complete programma van Cultura Nova bekendgemaakt.

L1 en De Limburger doen uitgebreid verslag van het evenement. Vanaf vrijdag 26 augustus is er elke dag op tv van 17:55 tot 18:25 uur een live-programma vanuit Heerlen, met gasten aan tafel en reportages. Ook is Cultura Nova uitgebreid te volgen via de websites van L1 en De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis
Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Schunck in Heerlen opent expositie over Cultura Nova
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen