Overslaan en naar de inhoud gaan

Tachtig amateurspelers doen mee aan opening Cultura Nova

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 18:49

Er doen dit jaar tachtig amateurspelers mee aan de opening van het culture festival Cultura Nova in Heerlen.

Het festival wordt vrijdag 26 augustus geopend door het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus. De voorstelling wordt samen met Cultura Nova geproduceerd. L1 zendt de opening die avond vanaf 21:30 uur live uit op tv.

Griekse mythe
De openluchtvoorstelling is op en rond het Burgemeester van
Grunsvenplein bij het theater in Heerlen. La Fura dels Baus gaat speciaal voor Cultura Nova de voorstelling 'Aphrodite en het oordeel van Paris' herzien. Het stuk gaat over een Griekse mythe die handelt over macht, hebzucht, jaloezie en verleiding.

Dansers
S
amen met de artistieke en technische ploeg van La Fura dels Baus spelen ruim tachtig amateurspelers uit Parkstad en de rest van Limburg mee. Hiervoor is de organisatie onder meer op zoek naar dansers. Binnenkort wordt het complete programma van Cultura Nova bekendgemaakt.

L1 en De Limburger doen uitgebreid verslag van het evenement. Vanaf vrijdag 26 augustus is er elke dag op tv van 17:55 tot 18:25 uur een live-programma vanuit Heerlen, met gasten aan tafel en reportages. Ook is Cultura Nova uitgebreid te volgen via de websites van L1 en De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier

Gerelateerde berichten

Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis
Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Schunck in Heerlen opent expositie over Cultura Nova
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen