BLUR Loods PostNL Wijngaardsweg Heerlen Hoensbroek inval FIOD (24 maart 2021)

Onderwereldmakelaar: 'Mijn gezin en ik zijn bedreigd'

Max La G. (66) is onder immense druk gezet om panden te regelen voor drugslabs, illegale sigarettenfabrieken en hennepplantages. Hij huurde onder andere een grote loods in Hoensbroek.

BLUR Loods PostNL Wijngaardsweg Heerlen Hoensbroek inval FIOD (24 maart 2021)
'Onderwereldmakelaar' gelinkt aan illegale sigarettenfabriek

Max La G. (66) wordt verdacht van betrokkenheid bij de illegale sigarettenfabriek in Hoensbroek die eind maart is ontmanteld. De Zeeuw duikt in verschillende landelijke zaken op als verhuurder van criminele panden.

BLUR Loods PostNL Wijngaardsweg Heerlen Hoensbroek inval FIOD (24 maart 2021)
Twaalf illegale sigarettendraaiers naar huis gestuurd

De Oekraïense en Poolse mannen die woensdag zijn gearresteerd in een illegale sigarettenfabriek in Hoensbroek zijn allemaal naar huis gestuurd. Ze worden wel nog allemaal als verdachte gezien.

Sigaret roken peuk tabak asbak
Hoogleraar: 'Tabaksindustrie is immoreel'

De Maastrichtse hoogleraar Onno van Schayck noemt de tabaksindustrie 'immoreel' omdat het te weinig doet om roken bij jongvolwassenen tegen te gaan.

Invallen FIOD sigaretten tabak Stramproy (28 okt 2019)
Grote actie tegen tabaksmaffia: meerdere invallen in Limburg

De douane en de FIOD zijn maandag op meerdere plekken in Limburg binnengevallen in verband met een onderzoek naar een internationale bende die op grote schaal illegale sigaretten produceert en verkoopt.

'Ramkraakbende' hangt jaren cel boven het hoofd

Justitie wil dat leden van de vermeende ramkraakbende anderhalf jaar tot ruim vier jaar de gevangenis in gaan. De mannen worden verdacht van minstens 47 ramkraken in het zuiden van Limburg.

Het gezicht van de ramkraakbende: 'Foute dingen gedaan'

Justitie wil jaren celstraf voor twaalf mannen die het zuiden van Limburg zouden hebben geterroriseerd met een reeks ramkraken en autodiefstallen. Maar wie speelde welke rol?

Bende verdacht van 47 ramkraken: 'Jaren celstraf'

Justitie is niet mals voor de vermeende bende van ramkrakers, die het zuiden van Limburg een half jaar lang in zijn greep hield. Na liefst 47 ramkraken heeft de officier van justitie jaren celstraf voor ogen.

'Limburg maandenlang geteisterd door ramkraakbende'

Een twaalfkoppige bende heeft volgens justitie maandenlang huisgehouden in het zuiden van Limburg. De mannen zouden verantwoordelijk zijn voor tientallen ramkraken en diefstallen tussen 2013 en 2014.

Politie ruikt onraad: lading gestolen tabak in auto

Vijf mannen zijn aangehouden, nadat voor ongeveer 3.000 euro aan tabak in de auto werd gevonden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten