Overslaan en naar de inhoud gaan

Taalles voor afgewezen sollicitanten bij Nedcar

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 7:04

Afgewezen buitenlandse sollicitanten bij Nedcar krijgen les in de Nederlandse taal zodat ze alsnog kans maken op een baan.

Tenminste, dat is de wens van een aantal gemeenten in Limburg zodat er meer statushouders en bijstandgerechtigden aan de slag kunnen. En dat is hard nodig, want de autofabriek heeft grote behoefte aan nieuwe werknemers, zo meldt De Limburger.

Er worden daarom ook veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen.

Veiligheid
Maar er worden ook veel sollicitanten afgewezen. Ruim vijf procent van de sollicitanten wordt niet aangenomen vanwege een slechte beheersing van de Nederlandse taal. Nedcar wil namelijk dat medewerkers goed Nederlands kunnen lezen en schrijven vanwege de veiligheid en het begrijpen van de instructies.

Opleiding
Wethouders van Roermond, Venlo en Heerlen praten donderdag met gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen over het opzetten van het taalproject. De opleiding zou moeten worden betaald door gemeenten en de provincie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar is in gesprek met tweede opdrachtgever
NedCar werft nieuw personeel in België
Extra banen Nedcar 'prachtige kans' voor werkzoekenden
Uitzendbureaus gaan actief mensen werven voor Nedcar
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen