Overslaan en naar de inhoud gaan

Taalles voor afgewezen sollicitanten bij Nedcar

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 7:04

Afgewezen buitenlandse sollicitanten bij Nedcar krijgen les in de Nederlandse taal zodat ze alsnog kans maken op een baan.

Tenminste, dat is de wens van een aantal gemeenten in Limburg zodat er meer statushouders en bijstandgerechtigden aan de slag kunnen. En dat is hard nodig, want de autofabriek heeft grote behoefte aan nieuwe werknemers, zo meldt De Limburger.

Er worden daarom ook veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen.

Veiligheid
Maar er worden ook veel sollicitanten afgewezen. Ruim vijf procent van de sollicitanten wordt niet aangenomen vanwege een slechte beheersing van de Nederlandse taal. Nedcar wil namelijk dat medewerkers goed Nederlands kunnen lezen en schrijven vanwege de veiligheid en het begrijpen van de instructies.

Opleiding
Wethouders van Roermond, Venlo en Heerlen praten donderdag met gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen over het opzetten van het taalproject. De opleiding zou moeten worden betaald door gemeenten en de provincie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VDL Nedcar is in gesprek met tweede opdrachtgever
NedCar werft nieuw personeel in België
Extra banen Nedcar 'prachtige kans' voor werkzoekenden
Uitzendbureaus gaan actief mensen werven voor Nedcar
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen