Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 12:59

De vier jongeren die Yoeran Meertens hebben mishandeld, krijgen een taakstraffen van veertig tot tachtig uur. Dat is de uitspraak van de rechtbank Maastricht.

De 20-jarige Meertens uit Mechelen kreeg vorig jaar mei tijdens het uitgaan in Gulpen ruzie met een groepje jongens. Bij de vechtpartij die hierop ontstond viel Yoeran met zijn hoofd op een vensterbank, met zwaar hersenletsel tot gevolg.

34.000 euro
De hoofdverdachte uit Wijlre krijgt behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering. Bovendien moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen.

Mishandeling
Volgens de rechtbank hebben de vier verdachten zich allemaal schuldig gemaakt aan de mishandeling van Youran Meertens.

Ze hebben Yoeran belaagd en over vijftig meter gevolgd, getrapt en geslagen. Yoeran is volgens de rechtbank op geen enkele manier agressief geweest.

Blij met uitspraak
Het Openbaar Ministerie is tevreden met de uitspraak van de rechter die conform haar eis was. De vier verdachten kunnen ook civielrechterlijk worden vervolgd.

Vier jongens veroordeeld tot taakstraffen voor mishandeling in Gulpen.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hersenletsel door mishandeling in Gulpen
Rechtszaak mishandeling Yoeran achter gesloten deuren
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen