Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens

Geplaatst opvrijdag 13 februari 2015 - 12:59

De vier jongeren die Yoeran Meertens hebben mishandeld, krijgen een taakstraffen van veertig tot tachtig uur. Dat is de uitspraak van de rechtbank Maastricht.

De 20-jarige Meertens uit Mechelen kreeg vorig jaar mei tijdens het uitgaan in Gulpen ruzie met een groepje jongens. Bij de vechtpartij die hierop ontstond viel Yoeran met zijn hoofd op een vensterbank, met zwaar hersenletsel tot gevolg.

34.000 euro
De hoofdverdachte uit Wijlre krijgt behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering. Bovendien moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen.

Mishandeling
Volgens de rechtbank hebben de vier verdachten zich allemaal schuldig gemaakt aan de mishandeling van Youran Meertens.

Ze hebben Yoeran belaagd en over vijftig meter gevolgd, getrapt en geslagen. Yoeran is volgens de rechtbank op geen enkele manier agressief geweest.

Blij met uitspraak
Het Openbaar Ministerie is tevreden met de uitspraak van de rechter die conform haar eis was. De vier verdachten kunnen ook civielrechterlijk worden vervolgd.

Vier jongens veroordeeld tot taakstraffen voor mishandeling in Gulpen.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hersenletsel door mishandeling in Gulpen
Rechtszaak mishandeling Yoeran achter gesloten deuren
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen