Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen voor dieven schutterszilver

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 13:55

Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige Heerlenaar John R. hebben allebei een taakstraf van 150 uur gekregen voor de verduistering van het zilver van de Kerkraadse broederschap Sint Sebastianus.

Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist. Tegen allebei de mannen was een taakstraf van 150 uur geëist en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

Spijt
De rechter heeft besloten om geen voorwaardelijke celstraf op te leggen omdat het tweetal spijt heeft betuigd. Daarbij is het al 3,5 jaar geleden dat John R. en Frans S. aan de haal gingen met het zilver. In de tussentijd hebben de mannen geen strafbare feiten gepleegd en zijn ze allebei hun baan kwijtgeraakt. Daar houdt de rechter rekening mee.

Duizenden euro's
De Heerlenaar en de Brunssumer stonden twee weken geleden terecht voor de verduistering (in dienstbetrekking) van het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. John R. was degene die het zilver meenam, zijn compagnon Frans S. verkocht het waardevolle zilver voor 20.000 euro.

Lees ook: Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen

Grof vuil
Het zilver was door de Rabobank Kerkrade, waar het in bewaring lag, bij het grof vuil gezet. Maandenlang was het kostbare zilver, dat bestaat uit meer dan 200 plaatjes, spoorloos. De twee mannen liepen tegen de lamp toen ze het schutterszilver wilden verpatsen. Zo kon het waardevolle koningszilver in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters worden teruggegeven. De politie pakte de twee op nadat ze hun buit aan een pseudokoper hadden verkocht.

Lees ook: Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver
Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen