Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen voor dieven schutterszilver

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 13:55

Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige Heerlenaar John R. hebben allebei een taakstraf van 150 uur gekregen voor de verduistering van het zilver van de Kerkraadse broederschap Sint Sebastianus.

Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist. Tegen allebei de mannen was een taakstraf van 150 uur geëist en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

Spijt
De rechter heeft besloten om geen voorwaardelijke celstraf op te leggen omdat het tweetal spijt heeft betuigd. Daarbij is het al 3,5 jaar geleden dat John R. en Frans S. aan de haal gingen met het zilver. In de tussentijd hebben de mannen geen strafbare feiten gepleegd en zijn ze allebei hun baan kwijtgeraakt. Daar houdt de rechter rekening mee.

Duizenden euro's
De Heerlenaar en de Brunssumer stonden twee weken geleden terecht voor de verduistering (in dienstbetrekking) van het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. John R. was degene die het zilver meenam, zijn compagnon Frans S. verkocht het waardevolle zilver voor 20.000 euro.

Lees ook: Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen

Grof vuil
Het zilver was door de Rabobank Kerkrade, waar het in bewaring lag, bij het grof vuil gezet. Maandenlang was het kostbare zilver, dat bestaat uit meer dan 200 plaatjes, spoorloos. De twee mannen liepen tegen de lamp toen ze het schutterszilver wilden verpatsen. Zo kon het waardevolle koningszilver in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters worden teruggegeven. De politie pakte de twee op nadat ze hun buit aan een pseudokoper hadden verkocht.

Lees ook: Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver
Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen