Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen voor dieven schutterszilver

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 13:55

Frans S. (47) uit Brunssum en de 54-jarige Heerlenaar John R. hebben allebei een taakstraf van 150 uur gekregen voor de verduistering van het zilver van de Kerkraadse broederschap Sint Sebastianus.

Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist. Tegen allebei de mannen was een taakstraf van 150 uur geƫist en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

Spijt
De rechter heeft besloten om geen voorwaardelijke celstraf op te leggen omdat het tweetal spijt heeft betuigd. Daarbij is het al 3,5 jaar geleden dat John R. en Frans S. aan de haal gingen met het zilver. In de tussentijd hebben de mannen geen strafbare feiten gepleegd en zijn ze allebei hun baan kwijtgeraakt. Daar houdt de rechter rekening mee.

Duizenden euro's
De Heerlenaar en de Brunssumer stonden twee weken geleden terecht voor de verduistering (in dienstbetrekking) van het schutterszilver van broederschap Sint Sebastianus uit Kerkrade. John R. was degene die het zilver meenam, zijn compagnon Frans S. verkocht het waardevolle zilver voor 20.000 euro.

Lees ook: Eis: taakstraf voor 'kruimeldieven' die koningszilver stalen

Grof vuil
Het zilver was door de Rabobank Kerkrade, waar het in bewaring lag, bij het grof vuil gezet. Maandenlang was het kostbare zilver, dat bestaat uit meer dan 200 plaatjes, spoorloos. De twee mannen liepen tegen de lamp toen ze het schutterszilver wilden verpatsen. Zo kon het waardevolle koningszilver in februari 2014 aan de dolgelukkige schutters worden teruggegeven. De politie pakte de twee op nadat ze hun buit aan een pseudokoper hadden verkocht.

Lees ook: Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buit bij reinigingsdienst veel groter dan het koningszilver
Verdachten van stelen schutterszilver voor rechter
Broederschap hoopt op duidelijkheid over schutterszilver
Dieven koningszilver wilden de buit eerlijk verdelen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen