Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 20:41

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag taakstraffen variërend van 40 tot 80 uur geëist in de zaak Yoeran Meertens.

Meertens kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het uitgaan in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte zwaar hersenletsel.

Achter gesloten deuren
Dinsdag stonden de vier verdachten in de zaak voor de rechter. Ze zijn stuk voor stuk minderjarig. De zaak werd dan ook achter gesloten deuren behandeld.

Hoofdverdachte
De hoofdverdachte in de zaak wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Tegen hem werd een taakstraf van 80 uur, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering geëist.

Openlijke geweldpleging
De drie andere verdachten worden beschuldigd van openlijke geweldpleging. Tegen één van hen werd 60 uur taakstraf geëist, tegen een andere verdachte werd 40 uur geëist. De vierde verdachte hoorde 40 uur taakstraf en twee jaar toezicht door de jeugdreclassering tegen hem eisen.

Lees ook: Eis: taakstraf voor hoofdverdachte zaak Yoeran Meertens

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mishandeling Yoeran Meertens in 2015 weer voor rechter
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Zinloos geweld-tegel Yoeran Meertens beklad met gele verf
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen