Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen geëist voor gewelddadige roof Maastricht

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 21:51

Drie jonge Maastrichtenaren hebben dinsdag taakstraffen tegen zich horen eisen voor een gewelddadige straatroof in Maastricht maart vorig jaar.

De drie Maastrichtenaren van 17, 19 en 20 jaar moesten zich verantwoorden voor een gewelddadige straatroof in maart vorig jaar bij de Vief Köp in het Maastrichtse Stadspark.

Joint kopen
Eerder op de dag hadden de drie al geprobeerd een fiets te stelen en een logo van kledingmerk Stone Island te verkopen omdat ze geld nodig hadden voor een joint. Toen die pogingen mislukten, besloten ze drie chic geklede en met dure merktassen lopende dames te beroven. De jongste van het stel duwde uiteindelijk een vrouw om en ging er vandoor met haar Purdey- tas.

Taakstraffen
Doordat de jongen bij het vluchten zijn telefoon verloor, konden zijn twee partners in crime snel worden opgepakt. Tegen de oudste eiste het Openbaar Ministerie een taakstraf van honderd uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar en jeugdreclassering. Tegen de jongste verdachten is een taakstraf van 130 uur en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie geëist.

De uitspraak volgt over twee weken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rellen bij de voetbalderby Fortuna-Roda
Taakstraffen voor relschoppers Fortuna Sittard-Roda JC
Taakstraf in zaak Hypo-Leasing in Maastricht
240 uur taakstraf geëist voor doodrijden meisje (17)
240 uur taakstraf voor doodrijden meisje (17) Maastricht
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen