Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraffen geëist voor gewelddadige roof Maastricht

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 21:51

Drie jonge Maastrichtenaren hebben dinsdag taakstraffen tegen zich horen eisen voor een gewelddadige straatroof in Maastricht maart vorig jaar.

De drie Maastrichtenaren van 17, 19 en 20 jaar moesten zich verantwoorden voor een gewelddadige straatroof in maart vorig jaar bij de Vief Köp in het Maastrichtse Stadspark.

Joint kopen
Eerder op de dag hadden de drie al geprobeerd een fiets te stelen en een logo van kledingmerk Stone Island te verkopen omdat ze geld nodig hadden voor een joint. Toen die pogingen mislukten, besloten ze drie chic geklede en met dure merktassen lopende dames te beroven. De jongste van het stel duwde uiteindelijk een vrouw om en ging er vandoor met haar Purdey- tas.

Taakstraffen
Doordat de jongen bij het vluchten zijn telefoon verloor, konden zijn twee partners in crime snel worden opgepakt. Tegen de oudste eiste het Openbaar Ministerie een taakstraf van honderd uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar en jeugdreclassering. Tegen de jongste verdachten is een taakstraf van 130 uur en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie geëist.

De uitspraak volgt over twee weken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rellen bij de voetbalderby Fortuna-Roda
Taakstraffen voor relschoppers Fortuna Sittard-Roda JC
Taakstraf in zaak Hypo-Leasing in Maastricht
240 uur taakstraf geëist voor doodrijden meisje (17)
240 uur taakstraf voor doodrijden meisje (17) Maastricht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen