Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf voor vluchten na aanrijding met drie meiden

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 7:05

De 41-jarige Mathijs J. uit Baarlo is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur. Hij reed op 25 mei 2014 in Baarlo drie fietssters aan. Vervolgens reed hij door.

J. claimt onderweg wel een bons te hebben gehoord, maar hij heeft naar eigen zeggen niks van de aanrijding gemerkt.

Zwaargewond
J. was in nacht van zaterdag op zondag met zijn vriendin naar een café in Helden geweest. Bij thuiskomst merkten ze pas dat hun auto beschadigd was Ze bleken onderweg drie jonge meiden geraakt te hebben. Zij fietsten na een avondje stappen in Helden rond half vijf richting Baarlo. Eén van de meiden raakte bij de botsing zwaargewond; ze had onder meer diverse beenbreuken.

Lees ook: Automobilist vlucht na aanrijden meisjes in Baarlo

Alcohol
De officier van justitie eiste twee weken geleden tijdens de zitting een taakstraf van 200 uur. Ook zou J. zijn rijbewijs voor anderhalf jaar moeten inleveren. De rechtbank vond dat niet bewezen kon worden dat J. nog onder invloed van alcohol was. Verder liet ze meewegen dat het ruim twee jaar had geduurd voordat de zaak behandeld werd en dat J. een blanco strafblad en hoge schulden had.

De rechtbank veroordeelde hem tot een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opheldering over snelheid doodrijder Meijel
Man die fietser (17) doodreed krijgt 240 uur taakstraf
Misbruik
Handbaltrainer cel in voor misbruik minderjarig meisje
Taakstraffen voor uitgaansgeweld in Panningen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen