Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf voor Twitteraar die opriep agenten af te knallen

Geplaatst opvrijdag 2 februari 2018 - 17:06

De 42-jarige Ahmed K. uit Kerkrade is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Dat heeft de rechtbank vrijdag beslist.

Opruiende teksten
Via Twitter riep de 42-jarige Kerkradenaar alle Turken met een vuurwapen op om op de politie te schieten. Hij hoopte op een aanslag. Volgens de rechtbank heeft Ahmed K. met zijn opruiende teksten opgeroepen tot een 'terroristisch misdrijf' en het plegen van geweld tegen de politie.

Lees ook: 'Trekker overhalen en afknallen': taakstraf geëist voor tweets

Rellen Rotterdam
Aanleiding voor de tweet waren de rellen in Rotterdam net voor de landelijke verkiezingen. De Turkse minister van familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya werd Nederland uitgezet omdat ze als ongewenst vreemdeling werd gezien in ons land.

Op het spoor
Het cyberteam van de politie kwam Ahmed K. op het spoor. Via zijn IP-adres was hij te achterhalen. Uit onderzoek bleek dat hij veel filmpjes keek ter verheerlijking van terrorisme.

Spijt
De rechtbank zegt bij de straf mee te hebben gewogen dat K. geen verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Zo heeft K. aangegeven vooral spijt te hebben van het feit dat hij 'gepakt' is en het een volgende keer 'slimmer zou aanpakken'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen