Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf voor ontuchtplegende vrijwilliger Slachtofferhulp

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 14:25

Een 64-jarige man uit Landgraaf is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Dit omdat de man als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland ontucht heeft gepleegd met een 25-jarige Heerlense klant.

Dat heeft de rechtbank vrijdag beslist.

Zedendelict
De Heerlense vrouw had contact met Slachtofferhulp, omdat ze eerder slachtoffer was van een zedendelict. De vrijwilliger hielp haar met advies, bijstand en bij het invullen van formulieren. Volgens de vrouw heeft de hulpverlener in mei 2016 tweemaal ontucht met haar gepleegd, in haar woning in Heerlen.

Lees ook: 'Vrijwilliger Slachtofferhulp pleegde ontucht met klant'

Vriendschappelijk
De Landgravenaar ontkent dat hij de vrouw onzedelijk heeft betast. Ook was de Heerlense vrouw volgens hem geen klant meer van Slachtofferhulp. De relatie werd daarna als een vriendschappelijke relatie voortgezet, aldus de man.

Vrijwilliger
Volgens de rechtbank is het niet vast te stellen dat de hulpverlening vanuit Slachtofferhulp tussen de man en de vrouw was beëindigd. Verder vindt de rechtbank dat de Landgraafse man beter had moeten weten vanuit zijn rol als vrijwilliger.

De man is inmiddels geen vrijwilliger meer bij Slachofferhulp.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen