Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf voor in brand steken zendmast Maasbree

Geplaatst opdinsdag 23 maart 2021 - 15:15

Een 33-jarige man uit Roggel is dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een taakstraf van 240 uur, voor het in brand steken van een zendmast in Maasbree vorig jaar.

Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan telecomproviders KPN en T-Mobile.

Vonnis lager dan eis
Tegen Luc T. was een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk geƫist. De straf van de rechtbank in Dordrecht komt lager uit omdat de brandstichting volgens de rechtbank 'weliswaar valt in een reeks van brandstichtingen aan zendmasten, samenvallend met het begin van de coronacrisis (en daardoor meer gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving heeft veroorzaakt) maar dat in dit geval geen sprake lijkt te zijn van ideologische motieven voor de brandstichting'.

T. kon worden aangehouden omdat een oplettende burger hem zag wegrijden van de zendmast aan de snelweg A67 en het kenteken van de auto kon doorgeven aan de politie. Door dit snelle handelen, brandde de mast langs de snelweg A67 niet volledig af.

5G en coronavirus
Vorig jaar zijn verspreid over het land tientallen zendmasten in brand gestoken. In de nacht van zaterdag op zondag nog een mast in Enschede. De brandstichtingen hadden mogelijk te maken met protest tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders vrezen dat de straling van antennes slecht is voor de gezondheid en het milieu. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus. De zaak van T. was de eerste die voor de rechter kwam.

Politie en justitie hebben onderzoek gedaan naar een mogelijk verband tussen de branden, maar die niet kunnen vinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen