Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf geëist tegen ex-penningmeester Seniorenpartij

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 14:16

Het OM heeft 180 uur dienstverlening en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden geëist tegen de ex-penningmeester van de Seniorenpartij Maastricht.

Bien D. heeft bekend bijna 40.000 euro te hebben gestolen uit de partijkas.

Genegeerd
De eis is relatief laag, omdat D. meewerkte aan het onderzoek, spijt heeft en de kans op herhaling klein lijkt. Voor haar alcoholprobleem heeft D. een behandeling gehad. Haar wereld is wel een stuk kleiner geworden, schrijft NRC Handelsblad. Ze mijdt plekken in Maastricht, wordt op straat genegeerd door bekenden en haar kinderen hebben het contact verbroken. Alleen haar man steunt haar nog.

Taakstraf
De advocaat van D. vindt alleen een taakstraf passend. Hij verwees naar een uitspraak in een verduisteringszaak van vergelijkbare omvang, waarbij de fraudeur werd veroordeeld tot tachtig uur dienstverlening. De rechtbank doet 17 september uitspraak.

Den Bosch
De zaak diende in Den Bosch, omdat het parket in Maastricht het dossier heeft overgedragen aan de collega’s in Brabant. Reden is het feit dat Olaf Penn ten tijde van de verduisteringspraktijken voorzitter was van de Seniorenpartij. Hij is de echtgenoot van Annemarie Penn-te Strake, onder meer voormalig hoofdofficier van justitie en sinds kort burgemeester van Maastricht.

Lees ook: Ex-penningmeester Seniorenpartij Maastricht vervolgd

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ex-penningmeester Seniorenpartij Maastricht vervolgd
SPM heeft opvolger voor echtgenoot burgemeester Penn
Penn: 'Blij met uitstel van beslissing over rechtbanken'
Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen