Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf: frauderende ambtenaar verduisterde 160.000 euro

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 6:32

Een voormalig teamleidster van de gemeente Roermond is onlangs in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar vanwege het verduisteren van gemeenschapsgeld.

Zo’n 160.000 euro sluisde ze door naar eigen bankrekeningen.

Twee jaar
De inmiddels 50-jarige R.S. liep in augustus 2012 tegen de lamp, nadat ze de gemeente twee jaar lang had opgelicht. De vrouw was in 2008 in dienst getreden als teamleidster van de afdeling belastingen.

Zo’n 65 keer in totaal vervalste ze facturen en bezwaarschriften. Hierdoor wist ze ongeveer 160.000 euro van de gemeente Roermond over te maken naar rekeningen van haarzelf en familieleden.

Jaar cel
In 2014 werd de vrouw in eerste aanleg veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf. Maar omdat R.S., wanneer ze in de gevangenis zou belanden, niet in staat zou zijn om het geld terug te betalen aan de gemeente Roermond, heeft het gerechtshof in Den Bosch nu een taakstraf en een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

De voormalige ambtenaar heeft inmiddels een nieuwe, vaste baan. Als ze een celstraf zou moeten uitzitten, zou ze die baan kwijtraken . Al het geld dat de 50-jarige in die twee jaar verduisterde, heeft ze ook meteen uitgegeven. Het grootste deel (ongeveer 70.000 euro) gaf ze uit aan allerlei spullen.

Intern onderzoek
Halverwege 2011 ontstond bij de gemeente al het vermoeden dat er iets niet in de haak was. Maar R.S. kwam toen met valse stukken op de proppen waaruit het tegendeel bleek. Na een intern onderzoek liep de vrouw in 2012 alsnog tegen de lamp. Vervolgens is ze onmiddellijk geschorst, waarna strafontslag volgde. In een civiele procedure is R.S. veroordeeld tot terugbetaling van de 160.000 euro, vermeerderd met rente en kosten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dodelijk ongeval Breulderweg Echt (10 mrt 2018)
Vrijspraak en taakstraf voor broer en zus na fataal ongeval
Ambtenaar Weert ontslagen vanwege fraude
Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt
Verdachte ambtenaar uit Heerlen weer vrij
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV