Overslaan en naar de inhoud gaan

Taakstraf Danny V. voor belediging politie en foto met wapen

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2021 - 12:30

Pieter Omtzigt-bedreiger Danny V. uit Heerlen krijgt een taakstaf van tachtig uur en een dag celstraf voor het beledigen van de politie en het op Facebook plaatsen van een foto van hemzelf met een gasdrukwapen in de hand.

Danny V. gaat niet in beroep en wil een streep trekken onder zijn verleden na enkele incidenten met de politie, zei hij voor de rechtbank van Maastricht.

De Heerlenaar had vorig jaar oktober op Facebook onder meer geschreven 'All cops are bastards' ook wel bekend als de afkorting ACAB: alle politieagenten zijn klootzakken. Enkele weken daarvoor had de 26-jarige een foto met een gasdrukwapen in zijn hand geplaatst. Volgens de rechter was met name kamerlid Omtzigt daar erg van geschrokken.

Kankermongool
Danny werd afgelopen november veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van vier maanden voor het bedreigen van het Kamerlid. Hij dreigde de CDA'er dood te slaan en noemde hem 'kankermongool'. Justitie ging in hoger beroep tegen dat vonnis. Die zaak gaat verder op 1 april.

Nu stond Danny V. dus terecht voor het beledigen van de politie en verboden wapenbezit. Danny zei dat het niet verstandig van hem was, maar dat hij niemand persoonlijk had willen beledigen. Hij was gefrustreerd over een eerdere arrestatie waarbij de politie hem, volgens Danny zelf, onnodig hard had aangepakt.

Lange tenen
Advocaat Bjorn Jegers vond ook dat er sprake zou moeten zijn van een duidelijke belediging aan het adres van een individuele agent en dat de politie als geheel niet al te lange tenen moet hebben. Hij citeerde daarbij een rechter in een eerdere, vergelijkbare zaak.

Deze rechter ging daar niet in mee en zei dat de politie genoeg aan het hoofd heeft en dergelijke beledigingen op sociale media er niet bij kan hebben. En kwam tot de taakstraf van tachtig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk en een dag celstraf. Die dag celstraf moet worden opgelegd omdat Danny al eens eerder is veroordeeld voor het overtreden van de wapenwet.

Geen domme dingen meer
Danny V. gaat niet in beroep. De dag celstraf hoeft hij mogelijk niet uit te zitten omdat hij al enkele uren op het politiebureau heeft gezeten. En de zestig uur taakstraf vindt hij meevallen. "Ik wil vooruit in mijn leven en geen domme dingen meer doen." Ook wil hij niet meer naar demonstraties. "Nee, ik ben er even helemaal klaar mee."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen