Vandalen Brunssum

Taakstraf voor vernielen kerstboom Brunssum

Drie tieners die in december de kerstboom om het Lindeplein in Brunssum vernield hebben, krijgen daarvoor een taakstraf.

Botsing tussen fietser en tractor in America (8 nov 2019)
Taakstraf voor bestuurder bij maaiarm-ongeval

De 43-jarige man die in november 2019 met zijn tractor een dodelijk ongeluk in America veroorzaakte, heeft een taakstraf van 180 uur opgelegd gekregen.

Cocaïne harddrugs
Man (32) niet terug naar gevangenis voor oplichten ouderen

De Sittardse man die jarenlang oudere mensen oplichtte om zijn drugsverslaving te financieren, hoeft niet terug naar de gevangenis. Deze Michael B. (32) is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.

brand appartement vaals waterpijp (28 aug 2020)
Taakstraf voor verwoestende waterpijpbrand in Vaals

De 33-jarige Ramon A. wacht een taakstraf van 150 uur. Hij was op 24 januari verantwoordelijk voor een grote brand in een appartementencomplex in Vaals.

Hennep Henryk B. Rimburg drugs
Oud-profvoetballer krijgt taakstraf voor hennepplantage

Voormalig profvoetballer Henryk B. (62) heeft woensdag een taakstraf van honderd uur gekregen voor de hennepplantage die hij in zijn kelder in Rimburg had. De 207 plantjes werden in juni 2017 ontdekt door de politie.

Racisme Discriminatie (goed)
Heerlenaar schreef 'dood aan de jode' en krijgt taakstraf

Een man uit Heerlen (44) is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, omdat hij zich kwetsend uitliet over joden, moslims en donkere mensen. Deze kwetsende teksten zette hij op social meda-platform VKontakte.

rechter
Geen cel, maar taakstraf voor spookrijder tunnel A73

De man uit Echt die in november 2017 met drank op als spookrijder een stuk over de A73 bij Roermond reed, hoeft niet de gevangenis is.

Dodelijk ongeval Breulderweg Echt (10 mrt 2018)
Vrijspraak en taakstraf voor broer en zus na fataal ongeval

Het minderjarige meisje uit Echt dat in 2018 achter het stuur zat bij een dodelijk ongeval in haar woonplaats, is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Dodelijk ongeval A2: maximale taakstraf voor Meijelnaar

Een vrachtwagenchauffeur uit Meijel heeft de maximale taakstraf van 240 uur gekregen voor het veroorzaken van een ongeluk waarbij een 50-jarige inwoner van Helmond om het leven kwam.

Man wil reclassering omkopen: bijna drie maanden cel

Een Heerlenaar moet bijna drie maanden de cel in, omdat hij de reclassering probeerde om te kopen vanwege een werkstraf.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten