Overslaan en naar de inhoud gaan

't Waeske verantwoordelijk voor dood Max (15)

Geplaatst opdinsdag 25 september 2018 - 13:57

Jeugdhonk 't Waeske uit Guttecoven is verantwoordelijk bevonden voor het dronkenschap van de 15-jarige Max à Campo met de dood tot gevolg. 't Waeske is volgens de rechtbank ernstig tekortgeschoten.

De rechtbank rekent de vereniging zwaar aan dat niemand zich heeft bekommerd om de jongen. En daardoor is hij volgens de rechter op de snelweg beland en aangereden.

Boete
De rechter heeft een boete opgelegd van 15.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. Daarbovenop komt een boete van 1000 euro voor het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Opluchting
De moeder van Max, die het jeugdhonk verantwoordelijk hield, is zeer opgelucht. Dinsdag om 17:30 vertelt zij haar verhaal in L1mburg Centraal.

Video: L1/1Limburg

Dodelijke aanrijding
Max à Campo kwam in oktober 2016 om het leven na een avondje stappen in 't Waeske. 's Nachts stak hij in beschonken toestand de snelweg over en werd aangereden.

Lees meer: OM eist 10 mille voor goed doel na verongelukken 15-jarige

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen