Overslaan en naar de inhoud gaan

Syrische vluchteling is Toptalent 2017

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 15:57

Anderhalf jaar geleden vluchtte Ahmed Alloush (19) met zijn familie uit Syrië vanwege de oorlog en streek neer in Steyl. Nu mag Ahmed zichzelf Toptalent 2017 noemen.

Hij werd gekozen uit een groep van 43 voorgedragen talenten van de Gilde Opleidingen in Venlo.

Logistiek
Ahmed volgt de opleiding Logistiek en loopt stage bij het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. "Ahmad pikt alles snel op en doet zijn werk voortreffelijk. Zijn Nederlands is bovendien heel goed, zeker als je bedenkt dat hij pas relatief kort in ons land is", vertelt zijn stagebeleider.

Maatschappelijk betrokken
Naast zijn stage in het ziekenhuis is Ahmad erg maatschappelijk betrokken. Hij is vrijwilliger bij het Wereldpaviljoen en werkt in een supermarkt in Steyl om zijn familie financieel te ondersteunen.

Zijn uiteindelijke doel is om arts te worden. Ahmed wil ooit weer terugkeren naar zijn vaderland om getroffen landgenoten te helpen en het land weer op te bouwen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra subsidie voor Wereldpaviljoen Steyl
Wereldpaviljoen Steyl trekt 3600 bezoekers in half jaar
Wereldpaviljoen in Steyl zoekt vrijwilligers
Opbrengst Pinksterweekend gestolen van Wereldpaviljoen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen