Overslaan en naar de inhoud gaan

Syrische vluchteling redde zijn buurvrouw bij brand in flat

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 18:49

Syriër Mahmut Al Kiwan (56) wist zaterdag dankzij doortastend optreden zijn buurvrouw uit haar brandende appartement te redden. Ze lag nietsvermoedend te slapen.

De brand brak zaterdag rond 14:40 uur uit in een flat aan de Henri Dunantstraat in Brunssum. "Ik zat aan tafel filmpjes te kijken op mijn telefoon en opeens rook ik vuur", vertelt Al Kiwan tegen ZO-NWS.

Vlammenzee
De vlammen sloegen op dat moment al uit de achterzijde van het appartement. Al Kiwan aarzelde niet, belde eerst 112 en besloot daarna bij zijn buurvrouw te gaan kijken. Samen met een medeflatbewoner wist hij de vrouw uit haar brandende slaapkamer te halen en naar buiten te brengen.

Lees ook: Twee gewonden bij felle brand op negende verdieping in flat

Flinke impact
Hij handelde zonder na te denken, maar de gebeurtenis heeft wel een flinke impact op hem. Hij werd daardoor geconfronteerd met de moeilijke tijd in Syrië. Bijna zeven jaar geleden vluchtte hij naar Nederland. Al Kiwan handelde zaterdag uit ervaring. "Waar ik vandaan kom, ben ik vaker in zo'n situatie beland."

Woning verwoest
Het appartement van zijn buurvrouw werd door de brand volledig verwoest. Een sigaret was de oorzaak van de woningbrand. Omdat de bewoonster in slaap was gevallen, kreeg het vuur vrij spel.

Hoe het op dit moment met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen