Overslaan en naar de inhoud gaan

Syrische vluchteling brengt geld naar politie Alsdorf

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 15:11

Een 31-jarige Syrische vluchteling heeft in het Duitse Alsdorf, vlak over de grens bij Heerlen, een spaarbankboekje en twee biljetten van 500 euro naar het politiebureau gebracht.

De man kon zich volgens de Aachener Zeitung niet in het Duits verstaanbaar maken, maar met handen en voeten en behulp van de Engelse taal vertelde hij dat hij het gevonden had en dat hij wist hoe belangrijk geld kan zijn en hoe erg als je het verliest.

De politie van Alsdorf meldde het voorval dat maandag plaatsvond een dag later. Een jongeman heeft zich als eigenaar gemeld. Hij keek volgens een agente dolgelukkig toen hem zijn verloren geld werd overhandigd. Hem is verteld wie de eerlijke vinder is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Arrestaties Alsdorf: geen direct verband met Parijs
Arrestanten Alsdorf krijgen excuses
Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio
Landgoed Leudal wil vluchtelingen opvangen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen