Overslaan en naar de inhoud gaan

Syrische prins carnaval krijgt geen opvolger

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 11:48

Maastricht had vorig jaar de primeur toen vluchtelingenprins Ali I de scepter zwaaide. Maar Ali d’n Ierste krijgt geen opvolger.

Dit omdat het project veel geld, tijd en energie heeft gekost. Dat laat Tout Maastricht, die vorig jaar de vluchtgelingenprins proclameerde, weten aan RTV Maastricht.

Common Carnaval
De Syrische vluchteling werd vorig jaar prins van carnavalsvereniging Common Carnaval, die is opgericht om nieuwkomers in Maastricht welkom te heten. Prins Ali I werd bijgestaan door een Raad van 11 die bestond uit jonge Maastrichtenaren, kunstenaars en andere vluchtelingen. De vluchtelingenprins en zijn gevolg kregen zelfs een Europese prijs.

Lees ook: Ali I van vluchteling tot Prins Carnaval

Kleinere schaal
Hoewel de komende vasteloavend geen vluchtelingenprins de scepter zal zwaaien, bekijkt Tout Maastricht wel of het volksfeest op een kleinere schaal kan worden gevierd met zogenaamde nieuwe Maastrichtenaren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Europese prijs voor Syrische carnavalsprins (13 mei 2016)
Europese prijs voor Syrische carnavalsprins
Ali I van vluchteling tot Prins Carnaval
Prins Ali uit Syrië opent Top 1111 in Maastricht
Video: man gaat tekeer tegen Syriër in Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen