Overslaan en naar de inhoud gaan

Syrische familie Weert legt zich niet neer bij uitspraak

Geplaatst opzaterdag 25 juni 2016 - 16:35

De Syrische familie uit Weert die van de Raad van State uit elkaar gehaald mag worden, neemt geen genoegen met die uitspraak. Hun advocaat beraadt zich op vervolgstappen.

Het feit dat er nog beroepsmogelijkheden zijn, heeft de onrust weggenomen die er zaterdag was onder Syriërs in het AZC in Weert.

Dat zegt burgemeester Jos Heijmans. Hij ontfermde zich eerder over het gezin en zorgde ervoor dat de zes familieleden op een geheime plek bij elkaar konden blijven.

Lees ook: Uitzetting veroorzaakt onrust in AZC Weert

Zak en as
​Heijmans
bezocht zaterdag het AZC en wist de mensen te kalmeren. "De Syrische mensen en de vrijwilligers waren in zak en as na de uitspraak van de Raad van State. Maar ik heb aangegeven dat er nog mogelijkheden zijn voor de familie."

Duitsland
Waar de Syrische familie op dit moment verblijft, is onduidelijk. De moeder en de kinderen zouden volgens de uitspraak van de Raad van State naar Duitsland moeten omdat zij daar als eerste asiel hebben aangevraagd. De broer van de vrouw mag in Nederland blijven. Hij fungeert in feite als vaderfiguur voor de jonge kinderen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Syrische asielzoeker uit Weert mag worden uitgezet
Syrische familie ondergedoken in Weert
Bovens: 'Ik verwijt burgemeester Jos Heijmans niets'
Zoveel Syriërs kwamen er in jouw gemeente wonen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen